Carolina Hurricanes tog sin första seger i en andra omgången av NHL-slutspelsserien mot New York Rangers. Hurricanes vann med 4-3 på hemmaplan och undvek en tidig avslutning på den nordamerikanska hockeyligan efter tre förluster. Det är första gången Hurricanes besegrat Rangers i slutspelet också.

Dessförinnan gick spelarna i New York Rangers tröjor in i slutspelet med ett obesegrade rekord, och detta lag från New York var det enda obesegrade laget i finalen. En billiga NHL tröjor Brady Scoyer gjorde segermålet för Carolina med tre minuter kvar av matchen och knäppte Rangers obesegrade rad. I Western Conference besegrade Dallas Stars Colorado Avalanche med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) och vann med 2-1 och tog ledningen i den andra omgången. Tyler Seguin och Logan Stankoven gjorde två mål var för Dallas, varav ett kom i sista och en halv minut av matchen när de sköt sin målvakt från isen för en sjätte spelare.